De Studio Rotterdam

De Studio Rotterdam

Menu
Art and performances

Art and performances

Art and performances

De Studio Rotterdam stelt zijn ruimte beschikbaar voor kunstenaars en performers uit de stad om zichzelf te uiten. Net als dat de docenten zichzelf uiten in verschillende bewegingsvormen en daarmee de deelnemers van een les even meenemen in de belevingswereld, of wellicht beter gezegd bewegingswereld. Zo willen wij de grens tussen sport, beweging en kunst doen vervagen en ruimte bieden aan kunstenaars en performers om zichzelf te uiten en bezoekers of deelnemers mee te nemen in hen bewegingswereld.

Het terugkerend thema zal altijd beweging zijn, echter wel beweging bekeken in zijn totaliteit aan uitingsvormen. Wij beperken ons hierbij niet tot één vorm van expressie, maar zijn juist op zoek naar de interactie tussen verschillende bewegingsvormen.

Bij De Studio Rotterdam stellen we de ruimte wekelijks beschikbaar voor exposities, optredens of anderzijds kunstzinnige voordrachten/uitingen.

De Studio Rotterdam is een plek voor zowel fysieke- als mentale ontwikkeling. Daarbij is het niet mogelijk je te beperken tot één uitingsvorm of bewegingsvocabulaire. Naast een diversiteit aan lessen op het rooster, wat een diversiteit aan docenten en deelnemers te weeg brengt, staan we dus open voor een diversiteit aan kunstuitingen.

Wij verwelkomen fotografen, beeldend kunstenaars, schrijvers, muzikanten, ontwerpers en performers en bieden hen een betaalbare ruimte om zichzelf te tonen en verbindingen te leggen. Samen met de creatieve sector willen we waardevol zijn voor jonge kunstenaars, de buurt en de stad.

Maandelijks is er een nieuwe expositie in het thema beweging en wekelijks bieden we de mogelijkheid voor workshops, optredens, voordrachten, lezingen en try-outs.

Van moderne choreografie, improvisatie en artistieke vormen van expressie die wellicht niet in de mainstream ideologieën passen, tot een expositie van een beeldend kunstenaar in de vorm van film, fotografie of schilderkunst.

In de huidige vorm van De Studio Rotterdam is het helaas nog niet mogelijk om de ruimte voor een langere periode als atelier/werkruimte beschikbaar te stellen of kunstenaars uit te nodigen voor residency programma’s.

Op vrijdagavond en gedurende het weekend wordt De Studio Rotterdam vrijgehouden van lessen en is de ruimte beschikbaar.

Je kunt ons schrijven met een voorstel en de beschikbaarheid controleren door een email te sturen aan info@destudiorotterdam.com.

0 comments

Here is no comments for now.

Leave a reply