De Studio Rotterdam

De Studio Rotterdam

Menu
Movement training

Movement training

Movement training

De Studio Rotterdam werkt vanuit een movement benadering voor het lijf en geeft je de mogelijkheid om een grote mate van onafhankelijkheid te creëren ten aanzien van je trainingen. Het rijkt je duidelijke handvaten aan om je huidige fysieke- en mentale conditie te analyseren en aan te sterken. Het helpt je om tekortkomingen uit je sport te ontdekken en hier preventief mee aan de slag te gaan.

Mijn naam is Sebastiaan Kerckhof, eigenaar van De Studio Rotterdam, waar ik de kennis van verschillende sportvormen onder één dak breng, zodat er een interactie kan ontstaan tussen gelijkgestemden.

In mijn lessen werk ik hoofdzakelijk vanuit de bewegingsfilosofie Fighting Monkey. Ik laat je in aanraking komen met diverse bewegingssituaties, die ontwikkeld zijn om jouw vermogen om te observeren, te luisteren en aan te passen aan nieuwe uitdagingen te verbeteren.

De structuur rondom atletische ontwikkeling binnen mijn lessen bestaat uit: coördinatie, ritme, kinetisch potentieel, vermogen en kracht. Een essentieel aspect voor elke sporter is het gehele lijf dusdanig af te stemmen dat de gehele structuur geactiveerd is. Het lichaam vormt één dynamisch geheel, wat kan reageren op zowel interne als externe ritmes, wat voldoende kinetisch potentieel weet te genereren en wat vermogen, kracht en snelheid met elkaar weet te verbinden in het leveren van een prestatie.

Als atleet dien je scherp te zijn. Je dient fit en sterk voor de dag te komen, te concurreren, jezelf te verbeteren en iedereen verwacht dat je zult winnen. De vraag is dus: hoe train je, hoe onderscheid je jezelf van de competitie en hoe maak je iedere dag progressie?

Je hebt geen eindeloze hoeveelheid energie – dus waar investeer je in? Hoe overwin je obstakels om je droom te bereiken? Moet je hier echt alles voor laten en je lichaam dag na dag belasten om vooruit te komen?

Het is belangrijk de ontwikkeling van de prestaties van je lijf in eigen beheer te hebben en dagelijks te blijven werken aan een sterke basis – niet alleen voor nu, maar zeker voor de jaren ná je professionele carrière. Het opdoen van zelfkennis en open staan voor nieuwe strategieën buiten je bestaande werkveld is hierin fundamenteel.
– Jozef Frucek

Het lijf dient continu op verschillende wijze geprikkeld te worden om zo los te koppelen van de sport waarin het dient te excelleren en de bovenliggende principes te beheersen, in plaats van een vorm, of trucje, te reproduceren. Principes, zoals balans, coördinatie, ritme, timing, explosiviteit of snelheid, zijn sport overschrijdend en dienen daarom getraind te worden, onttrokken uit een discipline, om vervolgens toegepast te kunnen worden met een breder begrip.

Binnen De Studio Rotterdam kom je als atleet in aanraking met gelijkgestemde uit verschillende sportvormen en bewegingsmethodieken.

Als atleet maak je veel trainingsuren specifiek gericht op je eigen sport. Dat is uiteraard ook nodig, maar hiermee ontwikkel je slechts een beperkt bewegingsvocabulaire. Vanuit een movement benadering leer je aspecten te herkennen van bewegingen die niet direct zichtbaar zijn, maar wel essentieel voor de volledige ontwikkeling van je lijf en je een onderscheidend vermogen kunnen bieden in je eigen sport.

0 comments

Here is no comments for now.

Leave a reply